Talon ohjeet - Poliisien kesäkoti

Go to content

Main menu:

Talon ohjeet

Mitä tiloja voi vuokrata päärakennuksesta?
Koko talon, joka käsittää ison juhlasalin esityslavoineen, pienen juhlasalin, keittiön, wc- ja narikkatilan sekä tilavan eteisen. Henkilömäärä voi olla tällöin enintään 180 ja tämä määrä ruokailevia vieraita mahtuu kerrallaan isoon juhlasaliin. Tällöin esim. noutopöytä kannattaa laittaa pieneen juhlasaliin. Toki ratkaisette sen itse, mutta käytäntö on osoittanut sen toimivaksi ratkaisuksi ja se on keittiöhenkilökunnan kannalta myös hyvä ratkaisu (talon puolesta ei ole keittiöhenkilökuntaa, vaan asiakas järjestää sen itse)

Mikäli henkilömäärä on enintään 50, saattaa tilaksi riittää (tilaisuuden luonteesta riippuen) pienempi juhlasali. Tällöin käytössä on kaikki muut tilat, paitsi ei isoa juhlasalia. Huomioi kuitenkin se, että pelkästään pientä juhlasalia vuokrataan huhti-syyskuun aikana vain sunnuntaista torstaihin. Varsinaisen sesonkikauden ulkopuolella eli lokakuusta maaliskuun loppuun pientä salia voi vuokrata myös perjantaiksi. Lauantaisin siis tulee vuokrata koko talo vuodenajasta riippumatta.

Saako tilaisuuden järjestäjä tuoda paikalle oman pitopalvelun?
Kyllä saa, sillä kesäkodin puolesta sellaista ei olekaan. Tosin valtavan paljon kiitosta on saanut Catering Ganache, jota voimme lämpimästi suositella. Yhteystiedot löydät Pitopalvelu-sivulta.

Vuokra-aika?
Klo 9.00–24.00, jatkoaikoja ei myönnetä. Yöllä on klo 02.00 saakka aikaa suorittaa järjestäjälle kuuluvat lopputoimet. Ne on lueteltu tässä ohjeessa myöhemmin.

Voiko tulla paikalle jo ennen kello yhdeksää?
Ainoastaan siinä tapauksessa, jos edellisenä päivänä talossa ei ole ollut tilaisuutta. Jos edellisenä päivänä on ollut tilaisuus, sen siivoaminen yhdistyksemme toimesta tapahtuu seuraavana aamuna klo 9.00 saakka. Sitä aikaisemmin ei voi tulla, koska mopatuilla kosteilla lattioilla ei vielä voi kulkea.

Voiko edellisenä päivänä tehdä järjestelyjä, tuoda tavaroita ja ruokia, koristella tiloja jne.?
Tietyissä tapauksissa kyllä. Rahalla selviää monesta asiasta. Järjestelyitä saatat päästä tekemään jopa veloituksetta.

Mikäli haluat varmistaa edellisen päivän järjestelyt, sinun tulee tehdä varaus sille päivälle. Mikäli tilaisuutenne on talvikautena (loka-huhtikuussa) ja se edellinen päivä on perjantai, saat sen käyttöösi pienen puolen vuokralla (ks. hinnasto). Sesonkikautena (touko-syyskuussa) edellisen perjantaipäivän vuokra on koko talon vuokra. Mikäli tilaisuutesi on sunnuntaina ja haluaisit tehdä järjestelyt lauantaina, on lauantaipäivän vuokra aina koko talon vuokra (vuodenajasta riippumatta). Jos edellinen päivä on jokin muu kuin perjantai tai lauantai, saat sen käyttöösi aina pienen puolen vuokralla.

Huomioi vielä seuraavat mahdollisuudet:
1. Jos edellinen päivä on vapaana, voit viikkoa aikaisemmin tehdä siihen varauksen ja saat koko päivän käyttöösi 200 eurolla klo 12 alkaen (järjestelyjä varten, ei juhlanviettoa varten).
2. Jos edellinen päivä pysyy loppuun saakka vapaana, voit tulla tekemään järjestelyitä klo 18 alkaen veloituksetta.

Yksi tärkeä asia keittiöstä.
Keittiömme on ns. lämmityskeittiö. Sitä ei ole tehty valmistuskeittiöksi eli siellä ei ole siihen vaadittavaa ilmanvaihtoa eikä rasvansuodattimia. Tästä syystä keittiössämme ei saa paistaa mitään ruokaa. Muu ruoanvalmistus ja valmiiksi muualla paistetun ruoan lämmittäminen on sallittua.

Millaiset WC-tilat ovat?
Naisten puolella on kolme wc-pönttöä, joista yksi on hieman tilavampi 100 cm ovella ja jota invalidit voivat käyttää. Miesten puolella on yksi wc-pönttö ja kaksi pisuaaria. WC-tilat ovat remontoitu täysin tammikuussa 2013. Pisuaarit ovat Urimat-merkkiset vedettömät ja ekologiset. Ja usko tai älä - tuoksut wc:ssä ovat ihanan raikkaat koko tilaisuuden ajan! Myös lattiat puhdistetaan hajuja aiheuttavia bakteereja tuhoavalla ekologisella puhdistusaineella. Suosittelemme Urimat-pisuaareja jokaisen ravintolan ja julkisen tilan miestenvessaan.

Onko tiloissa suihkua? Koti voi olla monella tilaisuuden järjestäjällä pitkän matkan päässä, joten olisi suuri ajansäästö jos teillä voisi käydä suihkussa...
Suihku löytyy wc-tiloista.

Mitä kalustukseen kuuluu?      
Pöytiä on 44 kpl, joista 28 kpl on kooltaan 80 cm x 180 cm ja 16 kpl kooltaan 70 cm x 125 cm. Tuoleja 200 kpl.

Isoja yli kaksi metriä korkeita viherkasveja on 8 kpl, pienempiä n. 170 cm 2 kpl.

Suomen lippuja on 3 kpl. Ulos lipputankoon laitettavaa lippua säilytetään keittiön komeron ylähyllyllä, josta voit halutessasi ottaa sen käyttöön. Esityslavan takana on kaksi lippua noin 3 metriä pitkissä tangoissa, jotka voi asettaa esityslavan molemmille reunoille valmiisiin kiinnityskohtiin.

Kesäkaudella (toukokuusta syyskuun loppuun saakka) terassilla on ulkokalusteita: n. 8 pöytää, n. 20 tuolia.

Kahvinkeittimiä on 2 kpl 1,7 litran pannuilla. Suodatinpaperit ovat talon puolesta (erikoiskoko 110). Jääkaappeja 3 kpl (joista kahteen mahtuu leveät GN-astiat), pakastinkaappeja 1 kpl, mikroaaltouuneja 1 kpl, neljän levyn liesi kiertoilmauunilla (suurkeittiömalli, johon mahtuu 1/1 GN-vuokia 2 kpl kerrallaan) sekä tehokas ja nopea astianpesukone yhden, kolmen ja viiden minuutin pesuohjelmilla. Tarjoiluvälineistöä eikä pöytäliinoja ole lainkaan.  

Astiasto (180 hlölle) vuokrattavissa erikseen (ks. hinnasto). Astiastoon kuuluu: ruokalautanen, jälkiruokalautanen (voi käyttää myös salaatti- tai leipälautasena), keittolautanen (voi käyttää myös jälkiruokakulhona), kahvikuppi, -aluslautanen, aterimet (haarukka, veitsi, ruokalusikka, kahvilusikka) sekä juomalasi (juomalaseja siis yhtä mallia). Katso kuva astiastosta (kuvassa kaikki mitä meillä on).

Sähköpiano Yamaha CLP-330 Clavinova on käytössäsi.

AV-laitteet veloituksetta käytössäsi (orkestereiden tulee käyttää omia laitteitaan; meidän laitteiden johtoja ei saa irrottaa eli omia virityksiä ei saa tehdä).
Isossa salissa on videotykki, valkokangas, mikrofonit, mikseri ja hyvät kaiuttimet (joista yksi on subwoofer-kaiutin). Asiakkaan tulee ottaa mukaansa kuvan ja/tai äänen lähde, esim. kannettava tietokone, puhelin, dvd- tai cd-soitin. Nämä laitteet asiakas voi kytkeä meidän järjestelmäämme. Pienessä salissa on aktiivikaiutin, johon em. laitteesi voit kytkeä. Lisäksi videotykki ja valkokangas.

Internet (veloituksetta käytössäsi)
Käytössäsi on WI-FI

Entä käsipaperit, jätesäkit, pesuaineet?
Kaikki ovat talon puolesta.

Valaistus
Sekä pieni että iso sali on varustettu himmennettävillä valaisimilla (pienessä salissa kaikki, isossa salissa kaksi valaisinta on himmennettävissä). Isossa salissa sivuseinillä on lisäksi Alvar Aallon suunnittelemat loisteputkivalaisimet.

Saako tarjota alkoholia?
Kyllä saa. Alkoholin anniskelu on kuitenkin kiellettyä. Sillä tarkoitetaan alkoholin myyntiä. Veloituksetta saa siis tarjota.

Tilan koristelu?
Koristeita voi kiinnittää seinillä n. kahden metrin korkeudella oleviin koukkuihin sekä myös katossa oleviin koukkuihin (42 kpl). Näiden järjestelyiden vuoksi omien naulojen lyöminen seinään tai muualle on tarpeetonta ja myös ehdottoman kiellettyä.

Kynttilöitä saa polttaa kunhan ne eivät ole lähellä palavaa materiaalia. Ikkunalaudoilla ei koskaan saa polttaa kynttilöitä.

Tilojen järjestelyä ja suunnittelua helpottavat talon pohjapiirros, joka löytyy myös näiltä nettisivuilta.

Mitä kuuluu tilaisuuden järjestäjän velvollisuuksiin tilaisuuden päätyttyä?
1. Tuolit tulee pinota 5-6 tuolin pinoihin salin reunoille (pöydät saa ja tuleekin jättää paikoilleen)
2. Pöydät tulee pyyhkiä kostealla liinalla (vaikka olisitte käyttäneet pöytäliinoja) sekä pöytäliinojen kiinnitykseen käytetyt teipit tulee poistaa
3. Roskat sisä- ja ulkotiloista (myös P-alueelta) jätesäkkeihin ja säkit ulos jäteastioihin talon taakse (ks. niiden sijainti keittiön seinältä)
4. Mahdolliset koristelutarkoituksiin tuodut puut yms. tulee viedä mukanaan
5. Ota mukaasi risteyksiin laittamasi ajo-opasteet
6. Omat tavarat pois mukaan lukien koristelu
7. Loputkin astiat on tiskattava, mikäli on käytetty talon astioita (pesukoneen käyttöohje pesukoneen kyljessä)
8. Keittiön siivous mukaan lukien uuni/liesi
9. Lattiat on kuivattava tarvittaessa jos jotain on kaatunut lattialle (siivouskomero keittiössä)
10. Lopuksi sulje ikkunat, sammuta valot ja lukitse ulko-ovi (et tarvitse siihen avainta), varmista ettei kukaan jätä autoaan talon eteen, sillä seuraavan päivän tilaisuuden järjestäjät tulevat taloon yleensä aamulla klo 9
 
Milloin edellä mainittu loppusiivous on tehtävä?
Tilaisuuden päättymisen jälkeen n. klo 02.00 mennessä, jolloin talon tulee olla tyhjä.

Voiko vielä aamulla tulla hakemaan tavaroita?
Suosittelemme lämpimästi, että veisitte kaiken omaisuutenne pois jo heti tilaisuutenne jälkeen. Osan tavaroista voi kyllä tulla noutamaan aamulla klo 08 mennessä. Yöksi jäävät tavarat tulee jättää eteisen penkeille/eteisen pöydille, niin etteivät ne ole siivouksen tiellä. Yksi hyvä vaihtoehto on laittaa tavarat ainakin pakettiautoon ja jos autolle ei löydy kuljettajaa niin sen voi hakea pois seuraavana päivänä.

Esiintyjien/orkesterin on vietävä soittimensa pois heti tilaisuuden päätyttyä.

Montako autoa mahtuu P-alueelle?
Kesällä n. 45, talvella n. 40.

Voiko vieraat saapua bussilla?
Kyllä, mutta on huomioitava, että mikäli P-alue on täynnä autoja (yli 40), bussin kääntyminen takaisin saattaa olla hieman hankalaa. Taitavalta kuskilta varmaan onnistuu.

Kiitos lukemisesta

Back to content | Back to main menu