Yksityissaunat

Saunoissa on puulämmitteiset kiukaat, jotka asiakas lämmittää itse. Kiukaat ovat löylykunnossa n. 1½ h lämmittämisen jälkeen. Lämmitysvaiheessa ja koko saunomisen aikana puita tulee lisätä noin 30 min välein. Kiukaat ovat jatkuvalämmitteisiä. Puut on kannettu valmiiksi sisälle. Sytykkeet ovat valmiina saunassa olevan puulaatikon päällä. Tulitikut löytyvät suihkuhuoneen puolelta seinätelineestä.

Ison saunan ylälauteille mahtuu kerrallaan 10-12 hlöä. Ison puolen tilat (takkahuone) muutoin ovat riittävät 15-20 henkilölle (talvikaudella ehkä 15:lle). Pienen puolen ylälauteille mahtuu kerrallaan 7 tai 8 henkilöä. Pienen puolen tilat ovat riittävät 10-12 henkilölle (talvikaudella ehkä 10:lle). Enemmänkin ihmisiä saa olla paikalla (varsinkin kesällä), mutta huonon sään sattuessa tilat käyvät silloin ahtaiksi.

Pesuhuoneisiin tulee kuuma ja kylmä vesi eli normisuihkut löytyvät. Lämpimät nykyaikaiset vesivessat löytyvät viereisen varastorakennuksen takasivulta.

Ota omat peseytymisvälineet mukaan. Pyyhkeitä on vuokrattavissa yhdistykseltä. Varaa ne etukäteen hyvissä ajoin (paikan päällä se ei enää välttämättä ole mahdollista, koska isäntä/emäntä ei ehkä ole paikalla). Vuokra 4,00 €/pyyhe. Jos pyyhkeistä lähetetään eri lasku, sen lähettää siivouksesta vastaava huoltoyhtiö.

Molemmilla puolilla on takkahuoneet,  joissa on jääkaapit ja VEDENkeittimet (kahvinkeittimiä ei siis ole; ota siis pikakahvia mukaan). Ruoanvalmistusaparaatteja ei ole, paitsi että ulkona on grillit, joissa voit polttaa saunalle tuotuja klapeja. Grillihiilä ei kannata tuoda mukanaan. Grillit ovat sellaiset, että hiilien työntäminen arinan päälle on tosi hankalaa, koska kiinteä grillausritilä estää sen. Saunalle tuoduilla kuivilla koivuklapeilla saat erinomaisen hiilloksen. Mitään astioita ei ole (ota kertakäyttöiset mukaasi).

Uimalaiturimme on nyt erinomaisessa kunnossa ja talviuintikelpoinen – ehkä yksi kaupungin parhaista: koko matkaltaan valaistu, uimaportaat sulanapidettävää mallia, pumppu pitää avannon auki ja talonmies huolehtii liukkaudenestosta saunalta laiturille ja takaisin 🙂

Saunarakennuksen edustalla on iso patio (ei näy vielä saunarannan panoraamakuvassa). Uimalaituri on sauna-asiakkaiden – siis ison ja pienen puolen asiakkaiden – yhteisessä käytössä. Patio on jaettu välisermillä. Veneellä saa tuoda ja noutaa saunojia laiturille, mutta venettä ei saa jättää siihen. Se estäisi uimaan pääsyn.

Eikun saunomaan!

Ai niin – tästä linkistä – näet reaaliaikaisen meriveden lämpötilan uimalaiturimme kohdalta. Sivulla on muidenkin Helsingissä sijaitsevien uimalaitureiden tiedot. Meidän paikan tiedot löytyy listasta alempaa kohdasta ”Poliisien kesäkoti”.

Varauskalenteri

Alla linkit kunkin vuoden varauskalenteriin, josta näet tämän hetkiset vahvistetut varaukset.

Varaukset

Tilavaraukset: 040 77 88 771

Soittoaika MA-PE 9-17. Muuna aikana sähköpostitse.

Taloon tutustumiset maanantaisin klo 19.00. Soita ja sovi aina tulostasi (soittoaika MA-PE 9-17), nimittäin jos kukaan ei ole ilmoittanut tulevansa ei täällä ole ketään paikalla ja ovet ovat lukossa.

Email:  poliisienkesakoti(at)luukku.com

Varaukset kannattaa yleensä tehdä soittamalla, koska sähköposteihin ei aina pystytä vastaamaan kovin nopeasti. Varauksia/tiedusteluja ei kannata tehdä tekstiviestitse varausajan ulkopuolella, koska kalenterit eivät ole silloin mukana ja viestit helposti unohtuvat kun uusi päivä alkaa. Paras tapa tällöin on lähettää sähköpostia. Puhelinnumerosi on tärkeä ilmoittaa, koska jos sähköpostisi vaihtuu, emme saa sinuun yhteyttä varauksen vahvistamisen aikaan.

Vuoden 2026 varaukset

Vuodelle 2026 otamme varauksia vastaan tässä vaiheessa ainoastaan sähköpostitse. Vastaamme saapuneisiin tiedusteluihin ja merkitsemme sinulle alustavan varauksen. Tammikuussa 2025 lähetämme sinulle vielä sähköpostia, jossa varmistamme haluatko pitää varauksesi voimassa. Jos haluat, sen jälkeen lähetämme varausmaksua koskevan laskun sähköpostiisi. Ilmoita ensimmäisessä sähköpostissasi myös puh.nrosi, tilaisuuden tarkoitus ja arvioitu henkilömäärä. Tässä kappaleessa kerrottu menettely koskee siis vain ja ainoastaan vuoden 2026 varauksia.